Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Niklas Hägg bara tre sekunder från segern i Slottssprinten

Niklas Hägg hade endast tre sekunder fram till segern –men fick hålla tillgodo med en tredjeplats. Det var hårda bud i Slottssprinten.

Annons

Tävlingen avgjordes i trakterna runt Katrineholm. Fem sträckor skulle köras, varav en fick strykas efter att uppbromsningssträckan vid målet var för kort – med olyckstillbud som resultat.

SMK Hälsinges Niklas Hägg, med Katrineholmaren Christer Carlsson som co-driver, hade bestämt sig för att satsa hårt på förstaplatsen. Man var hela tiden med i kampen, men fick till slut sträcka vapen med tidigare nämnd marginal.

– Inledde med näst bästa tid på den förstasträckan. Men på SS 3 var det snabbt på slutet och med lägre toppfart i Skodan, jämfört med turbobilarna, så tappade vi nog lite tid, berättar Hägg och Carlsson.

Vann fyrhjulsdrivna klassen, och totalt, gjorde Johan Rudengren/Christer Johansson, Eskilstuna, en sekund före östgötarna Jari Saarinen/Jörgen Fornander. Dessa hade i sin tur två sekunders marginal till Hägg/Carlsson. Fjärde plats gick till Markus Theorin/Henrik Söderkvist, Skillingaryd – distanserade med drygt sju sekunder av hälsingeekipaget.

Få koll på vad som händer i din närhet med vår nya app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!

Mer läsning

Annons