Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flodin hade häng på säker ledning – då brakade bilen ihop: "Trist på ett så roligt rally"

Patrik Flodin hade en till synes säker ledning i Midnattssolsrallyt. Men tyvärr så blev det ingen målgång. – Topplockspackningen brast och vi tvingades bryta, berättar 32-åringen från Ilsbo – numera boende i Hudiksvall.

Annons

Midnattssolsrallyt är en av Europas största tävlingar för historiska bilar. Patrik Flodin/Morgan Olsson ledde med nästan en minut när den tredje – och sista – etappen startade på lördagens morgon. Då återstod fem sträckor (av totalt 19) att köra.

Även efter den 15:e sträckan så höll Patrik ledningen, men avståndet till de övriga hade nu minskat med en halv minut. Orsaken var en sjuk motor i den lånade Volvon och med trasig toppackning var det därefter bara att kasta in handduken.

Trist på ett så roligt rally

- Trist på ett så roligt rally. Men jag kommer tillbaka nästa år, förklarar Patrik.

Upplösningen blev minst lika spännande som i fjolårets upplaga. Inför den sista sträckan så ledde Thomas Thelin, Uddevalla, i sin Porsche med en knapp sekund före Fordåkande Kenneth Bäcklund, Vara. I mål var det emellertid ombytta roller. Bäcklund körde som en furie på slutet och knep segern med 4,5 sekunder.

- Inför den sista sträckan hade jag bestämt mig. Jag skulle vinna och körde så fort det gick, menade en jublande glad Kenneth Bäcklund vid slutmålet i Vimmerby.

Få koll på vad som händer i din närhet med vår nya app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!

Mer läsning

Annons