Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åkerman får inte bilen såld – comeback med krut i Föneracet: "Kostar för mycket"

Han körde senaste tävlingen i höstas och varvade sedan ned. Men när bilen aldrig blev såld dök Tallåsens snabbaste upp som vinnare igen. – Önskar jag hade råd med en värre bil, säger 41-årige Patrik Åkerman, som höll vinnarstilen i Föneracet.

Annons

Hälsingeserien i rally rullade på lördagen vidare med lördagens ganska korta tävling i Ljusdalskrokarna.

TV: Har är alla (nästan) bilar i sen och snäv kurva på SS1 i Föne

Med start och mål på Kåtmyrabanan blev det totalt 6,2 kilometer fördelade på två specialsträckor – den längre på en skogsbilväg i Föne och en avslutande kortare efter folkracebanan.

– Egentligen gillar jag inte den här typen av korta tävlingar, jag föredrar att det åtminstone handlar om runt fem mil totalt. Det blir lite snuttigt det här, säger Patrik Åkerman, som kör för arrangerande Ljusdals MS och var snabbast av alla de drygt 40 ekipagen i årets upplaga av Föneracet.

Han kopplade greppet direkt i den första specialsträckan, drygt fem skunder före Tomas Bergman efter den 4,5 kilometer långa biten grusväg i Föneskogen. 15 sekunder efter jagade Jocke Halvarsson, även han från Ljusdals MS.

Patrik Åkerman, för dagen med svärfar Bernt Bolander vid sin sida, var snabbast även de 1,7 kilometerna runt Kåtmyrabanan i SS2.

Patrik Åkerman, Ljusdals MS, och Bernt Bolander (co-driver och svärfar) var snabbast i Föneracet.

Det gav en klar seger till slut med totaltiden 4.08 minuter.

Tomas Bergman körde in som tvåa med 4.16 med Jocke Halvarsson som trea på 4,24.

Trots det långa tävlingsuppehållet kunde Patrik Åkerman alltså leverera.

Läs mer: Fyra i Rallycupen

Det har han gjort många gånger förr , exempelvis som total-fyra i SM.

– Det var ganska bra gjort med den här bilen, säger Åkerman om sin fyrhjulsdrivna Mitsubishi.

Som han alltså har försökt sälja ganska länge nu.

– Tja, den är ju kvar, och då är det lika bra att köra den lite också, säger Åkerman, som har vad som krävs bakom ratten – men saknar resurser för en konkurrenskraftigare bil.

– Det blir ju så dyrt, särskilt om man vill köra i SM. Menm visst skulle det vara skoj att få möjlighet att köra en värre bil, säger Patrik Åkerman, som närmast siktar på att köra någon DM-tävlingen till hösten.

I den tvåhjulsdrivna klassen för A-förarer tog Jari Liiten, SMK Hälsinge, hem segern några skeunder före Ilpo Sällinen, Järbo.

Föneracet var den femte deltävlingen, av totalt tio, i årets Hälsingeserie.

Mer läsning