Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Niclas till final i Pro mod

/
  • Efter första rundan var Niclas Andersson inte inkvalad, men i andra körde han en 6,2 och tog sig in på en elfte kvalplats. I första elimineringsrundan bättrade han sedan till 6,06. Men hans personliga rekord är ännu snabbare, 6,02, som han körde i Tierp i fjol.
  • Ulf Lenaders, Alfta, var näst snabbast i kvalet i Top metanol funny car med tiden 5,64 och en slutfart på närmare 314 kilometer i timmen.– Men bilen ska gå mitten 5,5-tider, säger Ulf.
  • Lars Björklund, Söderala, kvalade som 25:a i Stock/Super stock.
  • Anders Hållén, Sandarne, hade lite problem med kopplingen, men körde ändå personbästa i Tierp.
  • Lars Nyberg, Hudiksvall, var bäst kvalade hälsing i Stock/Super stock med en sjunde kvalplats.
  • Örjan Hällström, Iggesund, lyfte hjulen rejält i Stock/Super stock.

Det såg ut som ett omöjligt uppdrag. Årets första EM-deltävling i Tierp, Sweden internationals, höll på att regna bort totalt.

Men tack vare en massiv arbetsinsats lyckades man slutföra tävlingen. Om än i något förkortad form.

Annons

Eftersom EM har högsta prioritet, var det sportsmanklasserna som fick stryka på foten då man var tvungen att kapa hårt i stegarna för att överhuvudtaget kunna köra klart någon del av tävlingen.

Niclas Andersson, Näsviken, körde 6,2 i Pro mod-kvalet och var med det kvalelva. Sen bättrade han till 6,06 och tog han sig hela vägen till final, där han ställdes mot kvalettan Michael Gullqvist, Hässelby.

Niclas försökte sig på ett litet stage-krig för att få Micke Gullqvist ur balans. Och Niclas var först iväg från startlinjen, men en bit ut drabbades han av motorproblem, det flög lite delar från bilen, och racet var förlorat för hans del.

Ulf Leanders, Alfta, körde snabbt i Top metanol funny car. 5,64, vilket är snabbare än det gällande Europarekordet.

Men Leanders fick ingen chans att backa upp Europarekordet. I första elimineringsrundan stannade motorn efter burnouten, Leanders kunde inte backa tillbaka och fick se slaget förlorat redan innan han kommit till startlinjen.

Mer läsning

Annons