Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Melker Grönholm körde hem segern trots tuffa förhållanden

I helgen kördes tredje deltävlingen av Mitt Sverige Cupen i motocross på Klingrebanan i Örnköldsvik. Ljusdal MK:s Melker Grönholm vann sin första tävling sedan han gått upp till den större klassen 125 cc.

Annons

I helgen har tredje deltävlingen av Mitt Sverige Cupen körts på Klingrebanan i Örnsköldsvik. Under lördagen var det riktigt tuffa förhållanden med regn och rusk, vilket gjorde banan hal och väldigt svårkörd. Ljusdals MK hade flera aktiva med som under helgen skulle göra upp om placeringarna.

U17-föraren Melker Grönholm körde i klassen 125 cc och började med en sjätteplats i det första heatet. Detta sedan han kört ihop med andra åkare och ramlat totalt tre gånger under heatet.

Melker Grönholm körde till seger trots stundtals tuffa förhållanden.

I de följande heaten gick det betydligt bättre. Melker Grönholm körde in på två andraplatser och en tredjeplats vilket räckte för att ge totalsegern för helgen. Vinsten var knapp med några få poäng mot Umeås Axel From. Grönholm vann sin första tävling sedan han gick upp i den större klassen 125 cc.

Klubbkamraten Mattias Ekh hade även han chans på segern, men flytet höll inte under helgen. Strul med grejerna på grund av vädret gav honom en andraplats. Pontus Bergkvist och Fredrik Fahlberg, ny tävlandes för i år, lyckades knipa en femteplats.

Melker Grönholm överst på prispallen. Tvåa blev Axel From, Umeå och trea Oscar Grelsson, Sundsvall.

Även Mille Fröhlén och Elliot Persson körde stabilt i klassen 85U. Totalt gjorde Ljusdals MK en bra helg med bra åkning och resultat.

Mer läsning

Annons