Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alfta-Edsbyn femma i Västerås

Årets andra deltävling i elitserien blev ett lyft förAlfta-Edsbyn. Laget slutade femma, med snudd på snäppet bättre.

Annons

VÄSTERÅS Tävlingen avgjordes på Malmabanan i Västerås i form av sprint. Martin Käller, Jeff Oxelmark, Emil Ytterberg samt comebackande AndreasLundberg (Max Lilja skadad) var sugna på revansch efter jumboplatsen i premiären i Kil tre veckor innan.

Genomgående bra starter banade vägen. Bästa poängplockare för kvällen i Alfta-Edsbyn blev Martin Käller, som var riktigt vass och visade prima form. Även Jeff Oxelmark, nybliven elitförare, höll högt tempo.

Emil Ytterberg gjorde en kanonkörning i sista heatet och krigade till sig en femteplats. Andreas ”Hubbe” Lundberg gjorde lite av en comeback under kvällen efter sina skador och visade att viljan fortfarande finns där.

I det första blocket – av totalt tre – slutade Alfta-Edsbyn femma. Block 2 bjöd på en sjätteplats. Därefter avslutades kvällen med en tredjeplats och totalt knep laget 19 poäng, endast en pinne efter fjärdeplacerade Kil.

- Hatten av för grabbarna. Jag tycker framtiden ser ljus ut och vi har siktet inställt på att klättra uppåt, säger biträdande lagledaren Therese Ohlsson.

Hemmalaget Västerås vann samtliga tre block och tog en överlägsen seger. Andra plats gick till Enköpingslaget Göta, medan Rättvik-Boda kompletterade pallen.

Den totala tabellen toppas av Göta på 54 poäng, en före Västerås. Alfta-Edsbyn är fortfarande sjua (och sist) men knaprade in på de framförvarande.

KURT ELIASSON

Mer läsning

Annons