Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kokhett och blött

/
  • Anders Edh, SMK Söderhamn, tävlade med sin blå Camaro i värstingklassen Pro Street.

På lördagen kokade asfalten.
På söndagen kom regnet och tävlingarna blåstes av.
Dessförinnan hade det ändå bjudits på fartfest på flygstaden.

Annons

Det var upplagt för fest på Flygstaden. På lördagen lockades över 500 åskådare till Söderhamns Summer Nat´s, där drygt 100 deltagare gjorde upp i elva klasser och bjöd publiken på en fartfylld uppvisning. Solen sken så att asfalten kokade och fick kylas ner av räddningstjänsten.

Men de som kom tillbaka för att se upplösningen på söndagen blev besvikna. Inte på själva tävlingarna, men däremot på vädret. En sommarljummen regnskur gjorde det omöjligt att fullfölja tävlingen, som avblåstes.

Strax innan hade hemmaföraren Magnus Fagerström kört sin Camaro 69:a till semifinal i klassen Gatbil index C. Något överraskande, enligt honom själv.

– Jag testar att köra utan lustgas och försöker att inte anstränga bilen för hårt. Jag är grymt positivt överraskad och nu får vi se hur det går i semifinalen, sade han medan hans team jobbade med att kyla ner hans stekheta bil.

Men någon semifinal blev det alltså inte, varken för Fagerström eller någon annan.

Ett av hemmahoppen, fjolårets Svenska- och Nordiska mästare Mattias Edvinsson, tvingades inse att han inte skulle få chansen att vinna på hemmaplan. I kvalet var han snabbast och fick därmed stå över den första elimineringsrundan.

– Det strulade i början när bilen gick sönder och var tvungen att repareras. Sen fick jag en reaktion och då gick det bättre.

Pappa Sverker fick rycka in och skruva i ordning bilen, och efter den insatsen blev det bättre ordning. Och snart 16-årige Mattias Edvinsson var glad över att få tävla på hemmaplan.

– Det är kul, jag kan banan och det är positivt. Men det är tufft att köra i sådan här värme, det är svårare att koncentrera sig och det blir varmt i trelagersoverallen.

Bra gick det också för SMK Söderhamns yngsta förare, 8-årige Jennifer Östergren. Strax innan regnet föll hade hon tagit sig vidare från den första elimineringsrundan i Junior dragster. Hur långt det skulle kunna räcka fick hon dock aldrig veta.

Mer läsning

Annons