Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Godkänd säsongsinledning för Alexander Berglund: "Sov visst lite i startögonblicket"

/

En sjundeplats blev utdelningen för Alexander Berglund när skotercrossäsongen inleddes med Arctic Cat Cup i Östersund.
– En godkänd insats, sammanfattar Bollnäsföraren.

Annons

Arctic Cat Cup är Europas största skotercrosstävling. Den avgjordes med kval i fredags, följt av semifinaler samt finaler dagen därpå.

Dryga 30-talet deltagare kom till start i klassen Open. En av dessa var Alexander Berglund, som tagit steget över från Stock till i år.

Fredagens kval inleddes med en seger i det första heatet. I det andra kvalet slutade Alexander sjua efter en del strul i den första kurvan efter start. Sammanlagt slutade han på en femteplats i kvalet och var given i semifinalpasset på lördagen.

Här styrde Alex in på tredje plats i sitt heat, efter David Reponen, Storuman, samt Adam Öhman, Älvsbyn.

– Höll tredje plats från start och körde därefter lite grann på säkerhet för att inte riskera finalplatsen, berättar 23-åringen från Röste.

I finalen kom han sedan iväg runt tolfte plats.

– Det rådde en besvärande snörök och det var svårt att se något. Fältet hann tänjas ut en del innan sikten var så pass bra att det gick att avancera, fortsätter Alexander.

Som höll sjunde plats när målflaggan föll. Aki Pihjala vann före Viktor Hertén, båda från Finland.

– Jag sov visst lite i själva startögonblicket. Är nog kapabel till en bättre placering, men tycker åkningen fungerade riktigt bra. Det bådar gott inför SM-veckan i Piteå om 1,5 vecka, avslutar Alexander.

En annan förare i Open var Nisse Kjellström från Söderhamn. Denne inledde med en tredjeplats i det första kvalet men fick därefter problem med motorn i sitt andra framträdande.

Dessvärre fortsatte bekymren även på lördagen och Nisse fick till slut kasta in handduken.

– Tråkigt, men sådant som är svårt att gardera sig mot. Snörök och fukt som rivs upp kan leda till den här typen av problem, förklarar Nisse, som i likhet med Alexander Berglund satsar hårt på stadion-SM i Piteå.

I klassen Ungdom 14-16 år körde Pontus Berggren, Söderhamn, bra och kunde glädja sig åt en sjätteplats i finalen, tre positioner före Joel Nordholm, Bollnäs.

I Ungdom 12-14 år slutade David Nordholm, Bollnäs, 14:e.

Mer läsning

Annons