Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flodin satsar lokalt

/

Vill man se Patrik Flodin, då är det till Ilsbo man ska bege sig. I tisdags meddelade Flodin att han drar tillbaka sin anmälan till årets Rally Sweden. I stället kör han på hemmavägar nu på lördag, i Monitorrallyt.

Annons

Flodin byter inte Rally Sweden mot Montiorrallyt, utan anledningen till att han dragit tillbaka sin anmälan är att han jobbar med att få ihop en IRC-satsning, Intercontinental rally challenge, tillsammans med norske Petter Sohlberg.

– Men än är det inget som är klart.

Patrik har inget kontrakt med det ryska team som han kört för de senaste åren.

– De har valt att ligga lite lågt i dagsläget.

Därför kom förslaget från Petter Solberg, om en eventuell styrning i IRC i en Super 2000-bil, som ett väldigt bra alternativ. I IRC är Super 2000 den högsta klassen, och det var också i Super 2000 som Patrik hade tänkt köra Rally Sweden.

Det är med sikte på IRC, som Patrik valt att dra tillbaka sin anmälan i Rally Sweden.

– Det är en mycket mer långsiktig satsning, och jag ser det som ett mycket bättre alternativ att försöka gå den här vägen.

Det gör också att Patrik på lördag kommer att köra hemmatävlingen Monitorrallyt. Patrik har kommit överens med Conny Nyström från Söderhamn, att låna hans Grupp A Mitsubishi Evo 6:a. Det blir även Conny som kommer att åka med som co-driver.

Annons