Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"En av mina bästa meriter"

/

Nisse Kjellström knep ett silver när stadioncross-SM för snöskoter avgjordes i Örebro i lördags.
– Jag är nöjd efter en riktigt tuff dag, sammanfattade Söderhamnskillen efteråt.

Annons

Två hälsingar, Alexander Berglund från Bollnäs samt Nisse Kjellström tillhörde de 30 som fick köra SM-tävlingen vid Mariebergs travbana.

Samtliga deltagare körde tre kvalomgångar, där de åtta bästa poängplockarna knep var sin direktbiljett till finalheatet. Resterande två platser kompletterades av ettan och tvåan i Sista Chansen.

Nisse Kjellström hade ingen bra början på dagen. Han slog runt på träningen och skadade sin ena axel.

Detta till trots blev han trea i sitt första kval och följde sedan upp med en femteplats. I den tredje och sista omgången slutade han sexa – vilket räckte för att bli tia i sammandraget.

Nisse tog därmed en plats i Sista Chansen. Samma sak gällde Alexander Berglund, som efter en tiondeplats i sitt första kvalframträdande därefter tagit två andraplatser.

Efter att ha kommit iväg som trea styrde Nisse i mål på andra plats i Sista Chansen. Därmed var han klar för final. Alexander däremot blev utslagen via en sjundeplacering (nia från start).

Kval och Sista Chansen avgjordes över fem varv. Finalen däremot omfattade tolv varv. Här gjorde Nisse Kjellström en prima insats i starten och var trea i det inledande skedet. Han klättrade därefter ett pinnhål och korsade till slut mållinjen som tvåa efter Petter Nårsa, Moskosel.

– En av mina bästa meriter hittills. Riktigt kul, förklarar Nisse.

Som hade en bra säsong ifjol med brons i både SM och VM, klassen Pro Open.

– Silver idag sitter också mycket bra, men visst har det varit en hård dag. Tvekade faktiskt inför Sista Chansen om jag skulle klara av att köra med min värkande axel. Som tur var så gjorde jag det, fortsätter han.

I finalen kände han emellertid inte så mycket av det onda.

– Då var jag så uppe i tävlandet. Men nu får jag nog kurera mig några dagar framöver och försöka komma i form till den tävling i Ryssland som jag ska köra om knappa två veckor, avslutar Nisse Kjellström.

Mer läsning

Annons