Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljungdahl inte nöjd – trots EM-silver

/

Det var nära, men det blev ingen EM-vinst för Bengt Ljungdahl från Delsbo. Däremot blev det en vinst i den sista deltävlingen och totalt sett ett EM-silver.
– Vinsten i England känns bra, andraplatsen i EM känns mindre bra. Just nu har jag lite svårt att glädjas åt den, men det kanske blir annat sen, summerar Ljungdahl.

Annons

16 poäng – mindre än en runda – skiljde Bengt Ljungdahl på silverplatsen, mot Jimmy Ålund, som tog sitt tionde EM-guld i Pro stock.

– Det var så nära. Hade jag bara vunnit en runda till under säsongen hade jag tagit EM-guldet, konstaterar Ljungdahl.

På fem deltävlingar har Ljungdahl varit i fyra finaler, och vunnit två av dem – på Tierp och nu på Santa Pod i England.

Och försöker han hitta något positivt i det hela så är det att han har banrekord på alla banor i år, utom en, samt att han har satt nytt Europarekord i klassen, med tiden 6,491.

Men det hade kunnat gå ännu bättre, tycker han.

Läs också: Bengt Ljungdahl har chans på EM-guld

– På första Tierptävlingen rödlyktade jag, helt i onödan. Sen har jag inte förvaltat kvalen på bästa sätt, jag har varit lite för nonchalant där, och det straffar sig på slutet. Visst, det finns mycket att vara glad åt, och en andraplats är kanske bra, men inte just nu, säger Ljungdahl med en lätt suck.

Han har precis kommit tillbaka efter finalkörningarna i England, och knappt hunnit reflektera över säsongen. Vad han hunnit reflektera över är att det är sju månader innan nästa säsong drar i gång.

– Det är lång tid, och det känns jobbigt. Det är verkligen otroligt roligt att hålla på med det här, och otroligt lärorikt.

Läs också: Spännande finaler väntar i Tierp

Ljungdahls två första år i Pro stock var inte särskilt framgångsrika. Men så kom säsongen 2016 – och framgångarna.

– Det tycker jag visar att om man bara lyfter blicken och tittar framåt går det att göra resultat, även om man in många fall är nederlagstippad. Det tycker jag vi har visat, och det är någonting som jag är väldigt stolt över.

Och Ljungdahl och hans team, Christer Ilar från Eskilstuna och Markus Svensson från Lindefallet, har lärt sig mycket under året, tycker Ljungdahl själv.

– Till exempel att fokusera på det vi ska göra, och inte vad andra ska göra. Vi har funnit varandra väldigt bra i teamet och hittat ett bra sätt att jobba, och det visar resultaten på, framför allt i slutet, så vi fortsätter i samma spår.

Se också 27 bilder från tävlingarna i Tierp

Även om det är sju månader till säsongen börjar om, så kommer inte Ljungdahl och hans team att sitta overksam hela vintern.

– Det är mycket som ska göras. Motorerna ska gås igenom och dateras upp, chassit ska gås igenom, vi måste förbättra arbetsytorna i trailern så vi blir effektivare i depån, sen får vi se om vi hittar på något annat också.

Nån sväng till USA?

– Vi får se, säger Ljungdahl och skrattar.

Sista tiden har det varit mycket racing, direkt efter en tävling har det varit fullt fokus på nästa, så Ljungdahl har inte riktigt hunnit smälta alla intryck.

– Men det kommer väl då man får sätta sig ner i soffan och titta på lite videofilmer från säsongen som varit. Men det hade varit lättare att vara nöjd om jag tagit EM-guld.

Mer läsning

Annons