Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsolycka skjuter upp tävling på Stora banan

/
  • Det blir ingen elitserietävling på Stora banan på lördag. På grund av dödsolyckan i Västerås i söndags flyttas tävlingen till lördagen 17/9.

Det var dukat för en riktig crossfest när Alfta–Edsbyn motocross klubb skulle arrangera den sista av sex deltävlingar i elitserien nu på lördag hemma på Stora Banan.
Nu blir det ingen tävling.
Elitserieföreningen och tävlingskommittén tog tillsammans med alla klubbar under måndagskvällen beslutet att ställa in arrangemanget efter den tragiska dödsolyckan i söndags på Malmabanan i Västerås där en 15-årig förare omkom.

Annons

– Förarna i alla elitserielagen vill inte köra och tävla till helgen efter det som har hänt och det har jag all förståelse för så det fanns bara ett beslut att ta. Det var att skjuta upp tävlingen, säger Alfta–Edsbyns lagledare Nils "Neo" Ohlsson.

Olyckan i Västerås var den tredje dödsolyckan i sporten. 6 juni avled en 14-årig pojke vid en motocrosstävling i Ljusdal. 7 augusti avled en 20-årig man sedan han landat fel efter ett hopp vid en motocrosstävling i Vinäs utanför Mora.

– Nu måste man titta över det här från förbundshåll. Så här kan det inte fortsätta utan det måste göras någonting snabbt där man tittar över säkerheten och andra saker. Görs ingenting finns risken att crossen försvinner som sport.

Nytt tävlingsdatum är satt till lördagen 17/9.

Mer läsning

Annons