Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Audi kommer med avancerad elbil

/

Nu ger sig även Audi in på elbilspåret. Det handlar om en sportig suv som går i serieproduktion under 2018.
En försmak av elbilen visas på Frankfurts bilsalong om två veckor.

Annons

Audi utlovar fem mils räckvidd och nästa generation av litium-jon batterier samt avancerad aerodynamik.

Eldrift skall vara ett nöje, heter det i pressmeddelandet. Bilen som visas är en konceptbil men ger en föraning om hur den seriebyggda bilen kommer att se ut.

Konceptet följer det Audi kallar "Aerosthetics", vilket innebär att man kombinerat tekniska lösningar för att minska luftmotståndet. Det handlar om rörlig aerodynamik i fronten, på sidorna och på bakpartiet.

Det ska förbättrar luftflödet runt bilen och underredet är helt tillslutet för minska luftmotståndet. Cw-värdet är endast 0,25.

Konceptbilen är baserad på den andra generationen av plattformen för längdsbyggda motorer (MLB). Den ger stort spelrum för olika drivlinor och konfigurationer. Längdmässigt placerar sig Audi e-tron quattro mellan Audi Q5 och Audi Q7.

Det stora litium-jon batteriet är placerat mellan axlarna under passagerarutrymmet. Det ger låg tyngdpunk vilket borgar för bra köregenskaper. När det gäller drivlinan har Audi hämtat erfarenheter från den eldrivna supersportbilen Audi R8 e- tron. Tre elmotorer, en på framaxeln och två på bakaxeln, gör konceptbilen till en eldriven quattro.

Mer läsning

Annons