Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

18:e plats i Eric Englunds VM-debut

/

Redan i EM för drygt en månad sedan visade motocrossföraren Eric Englund att han var redo att utmana Europaeliten.
I helgen körde han in på en 18:e plats i sin VM-debut.
– Jag är nöjd, det var ändå VM och de allra bästa är med, säger Englund efter sin VM-debut.

Annons

Det 17-åriga motocrosslöftet Eric Englund från Sandarne svarade för en fin VM-debut när han slutade som 18:e man i 125-kubiksklassen i Madrid.

Tävlingarna kördes under en tryckande värme där temperaturen smög upp emot 35 grader, och deltagarna fick ta till alla möjliga medel för att hantera hettan.

– Jag hade en uppblåsbar pool med mig som jag fyllde med vatten. Jag fick krypa ned i den och svalka mig mellan heaten, berättar Eric Englund, som inledde finalen med ett starkt förstaheat, som slutade med en 13:e plats.

– Jag fick en jättebra start där jag var topp 5, sedan droppade jag någon placering men klarade att hålla mig på cykeln.

I det andra heatet visade sig på nytt tydligt hur viktig starten är i motocross. Om starten var lyckad i det första, var det raka motsatsen i det andra.

– Det var ingen bra start. Det är så pass hög kvalité och jämnt så det är svårt att köra upp sig i ett sådant här fält. Och ännu svårare när det var så pass varmt, berättar han.

Efter att ha kört in på en 33:e plats i det andra heatet slutade Sandarneföraren på en sammanlagd 18:e plats. Något som gör att han ger sig själv godkänt.

– I EM har man ju koll på de flesta och de var ju i topp nu också, men det var några bra förare från Sydamerika och Australien som tog sig in på topp-20 också. 18:e plats är bra, även om jag inte alls är nöjd med det andra heatet i finalen, summerar Eric Englund.

Mer läsning

Annons