Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Motgång för Hagmyren

Precis när Hagmyrens travbana som bäst laddar för säsongsavslutningen drabbas man av ett par tunga motgångar.

Ingemar Alin, Hagmyrens ordförande, och Peter Hugosson, banans marknadschef, slutar båda på sina respektive befattningar.

– Under den tid som jag varit ordförande har jag arbetat för att utveckla Hagmyren samt ena travet i Hälsingland, Hälsingetravet. Jag har i det arbetet haft en enad styrelse bakom mig.

– Vi har med kraft under en längre tid arbetat för att visionen skall genomföras. Det visade sig dock i somras att Bollnäs styrelse ville pröva tanken att samarbeta med ytterligare en bana också. Jag har personligen inget emot att samarbeta med fler banor, men jag har brunnit för hälsingetanken och har svårt att överföra samma energi i en ny tanke – en ny konstellation som enligt mitt tycke inte kan få samma själ som Hälsingetravet, säger Alin i ett pressmeddelande.

Peter Hugosson blir ny försäljnings-, och marknadschef på Casino Cosmopol i Sundsvall.

På Hagmyren tycker man givetvis att det som har skett är tråkigt

– Visst är det så. Hela tanken på att utveckla hälsingetravet har gått i stå, men jag är övertygad om att vi måste fortsätta att gemensamt jobba för travet i Hälsingland, ja i hela Gävleborg, tillsammans med Bollnäs och Gävle. De mindre banorna behöver samarbeta, säger Hagmyrens sportchef Mats Sahlén.

Men det blir i så fall ett samarbete utan Ingemar Alin och Peter Hugosson.