Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Möte om kvinnofrid

Sedan februari finns en kvinnofridssamordnare i Ljusdals kommun. På tisdag kväll inledde Margareta Andersson, tillsammans med kvinnojouren, arbetet med att starta ett nätverk.

Till mötet kom 38 personer från olika enheter på kommunen och landstinget, från polisen och Svenska kyrkan.

Margareta Andersson började sin projektanställning som kvinnofridssamordnare 1 februari och kommer att fortsätta tills i mitten av nästa år, med eventuell förlängning. Hennes uppgift är att samordna insatser och starta nätverk. Den första insatsen i det arbetet var mötet på tisdag kväll, som hon arrangerade tillsammans med kvinnojouren.

På mötet diskuterades i grupp kring olika frågor. Hur gör man när man möter en utsatt person, eller en person som utövar våld, vart vänder man sig och till vem, och vilka kunskaper behövs? Behöver det finnas ett nätverk för de här frågorna och behövs det utsedda kontaktpersoner inom de olika verksamheterna?

– Det finns ett tydligt behov av kontaktpersoner, konstaterade Margareta Andersson, efteråt. Hon ska nu jobba vidare med det och andra saker som framkom vid mötet.