Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mot premiären på Tierp Arena

När den jättelika motorsatsningen och evenemangsplatsen Tierp Arena öppnar portarna i helgen finns SMK Söderhamn representerat. Sju åkare är anmälda. En av dem heter Lars Björklund i stock superstock-klassen.

Annons

– Tyvärr krockar det med test & tunes här i Söderhamn, men tävlingen i Tierp är större. Där vill jag vara med, säger Lars Björklund och får närmast något religiöst i blicken.

Så stort är den nybyggda motorarenan i Tierp för motorfolk.

– Det är något enormt de byggt. Det är världsklass och det ska bli väldigt spännande att få vara med på premiärtävlingarna.

Hur går det, då? Han har skruvat och förbättrat bilen under vintern.

– Jag börjar få mer och mer snurr på bilen och ska kunna köra på min indextid, tolv sekunder, säger han inför lördagens kval och söndagens eliminering.

De är övriga SMK Söderhamnsåkarna är: juniordragsterförarna Jennifer Östergren och Mattias Edvinsson, Kent Elofsson i super gas och Jussi Piipolainen, Per Norling och Mats Andersson i super comp-klassen.