Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Morran och Tobias blir biofilm i höst

Populära SVT-serien Morran och Tobias med Johan Rheborg och Robert Gustafsson blir biofilm i höst.

Morran och Tobias handlar om mamman Morran (Johan Rheborg) och sonen Tobias (Robert Gustafsson) som lever på samhällets baksida. Serien präglad av svart humor sändes på SVT Flow hösten 2014 i 16 avsnitt samt på SVT 2i fjol med fyra avsnitt.

I oktober får Morran och Tobias långfilmspremiär, berättas i ett pressmeddelande från filmens distributör Nordisk Film.

Inspelningen har pågått sedan mars och avslutas på torsdag söder om Stockholm. Regissör är Mats Lindberg, en av skaparna bakom serien.

– Den här filmen kommer bli något utöver det vanliga och vi är otroligt glada att kunna få ta Morran och Tobias till bioduken, säger Emma Nyberg, producent på produktionsbolaget Jarowskij i pressmeddelandet.

Handlingen för filmen beskrivs som följer:

"Samtidigt som Morran ser chansen att ge henne och Tobias en möjlighet att starta om på nytt, så har Tobias mängder av kreativa idéer om hur han ska förbättra huset - med allt från högtryckstvätt till kulspruta. Men det är något med det nya hemmet som känns bekant, och genom en rad slumpartade händelser tvingas den skeva duon en gång för alla ta itu med det förflutna".