Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mörk gjorde mitt röstande enklare

Tack Maria Mörk (4/2), då vet jag att jag inte ska rösta på Vänsterpartiet i höst. 

När vi skolade in vårt senaste barn i barnomsorgen fick vi höra att en plats kostar kommunen cirka 10 000 kronor i månaden och vårdnadsbidraget är på 3 000 kronor. Vart skulle resterande 7 000 ta vägen? Försvinner de i bara tomma intet? Jag får inte ihop hur man kan bidra till en försämring när det skulle innebära en besparing på 7 000 kronor, men vad vet jag som morsa? 

Kvinnofälla, skriver du. Personligen tycker jag att det är en kvinnofälla att slita upp mitt 1,5-åriga barn klockan 05.30 för att vara på dagis 06.00 och ha det där till 16,30, för att sedan åka hem och sen lägga det i tid för att orka kliva upp till dagis igen dagen efter och dagen efter det...

Har man tur får man en timme med sitt barn efter middagen om inte barnet redan har somnat i tallriken. I Marias insändare känns det som om att det enda som betyder något är hur mycket vi presterar. Presterar vi inte är det en kvinnofälla. Småbarnsåren är inte många år i livet. Ja, om man inte gör som mig då och skaffar sex barn. Hoppas den prestationen räknas!

För vår familj skulle vårdnadsbidraget göra att jag skulle ha råd att jobba kvällar och helger och vår lille som är på väg kunde få vara hemma med mamma, pappa och någon storasyster lite längre än vad storebror och systrarna fick. Kommunen skulle även spara in på två barnomsorgsplatser på vår familj. 

En sak Maria glömmer är att det inte bara går att dela föräldradagarna på mitten och, vips, så räcker de i tre år! Det finns regler kring detta, bland annat att när barnet fyllt ett år måste man ta ut minst fem dagar i veckan om man inte vill förlora sin sjukpenningegrundande inkomst. 

Kicki Bååth

Morsa

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel