Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Morgontidning på dagen?

...Hallå där, Gunilla Kindstrand, chefredaktör på Hälsingetidningar, det pratas om att morgontidningarna i Hälsingland ska tryckas på dagtid i framtiden?

– Ja, i alla fall ska det utredas hur det skulle fungera. Det här är något som man pratar om i många tidningshus just nu.

Dagstidningsmarknaden flyttas successivt från papperstidningar, print, till den digitala marknaden för det är där pengarna som kan finansiera journalistiken finns.

– Våra undersökningar visar att papperstidningsläsarna hellre än att få tidningen färre dagar i veckan vill ha tidningen som i dag. Men de kan acceptera att sena kvällsnyheter inte finns med redan morgonen efter, säger Gunilla Kindstrand.

– Branschen genomgår en svår strukturförändring. Det här kan vara ett sätt att på sikt behålla även den tryckta lokaltidningen, tillägger hon.