Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Morgontidning på dagen?

...Hallå där, Gunilla Kindstrand, chefredaktör på Hälsingetidningar, det pratas om att morgontidningarna i Hälsingland ska tryckas på dagtid i framtiden?

Annons

– Ja, i alla fall ska det utredas hur det skulle fungera. Det här är något som man pratar om i många tidningshus just nu.

Dagstidningsmarknaden flyttas successivt från papperstidningar, print, till den digitala marknaden för det är där pengarna som kan finansiera journalistiken finns.

– Våra undersökningar visar att papperstidningsläsarna hellre än att få tidningen färre dagar i veckan vill ha tidningen som i dag. Men de kan acceptera att sena kvällsnyheter inte finns med redan morgonen efter, säger Gunilla Kindstrand.

– Branschen genomgår en svår strukturförändring. Det här kan vara ett sätt att på sikt behålla även den tryckta lokaltidningen, tillägger hon.