Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mordutredning på väg att slutföras

Nu ska försvarsadvokaterna få ta del av den och få tillfälle att komma med synpunkter.

Annons

Kammaråklagare Christer Sammens berättar att omkring 1 500 sidor ingår i den omfattande utredningen om mordet i Bollnäs i december i fjol.

Utredningen skulle tryckas ut på papper under torsdagen för att delas ut till de inblandade parterna de närmaste dagarna.

– Nu ska de kunna ha synpunkter på utredningen, säger Christer Sammens.

Det kan handla om sådant som att försvarsadvokaterna exempelvis begär kompletterande förhör.

Åklagaren har fått fram till den 28 mars på sig att väcka åtal i fallet. Han tror att allt kommer att vara klart omkring det datumet.

Att väcka åtal innebär att åklagaren lämnar in en ansökan om stämning till domstolen, med en beskrivning av vilket eller vilka brott som ska ha begåtts.

Eftersom de två mordmisstänkta männen sitter inlåsta i häkte ska rättegången inledas inom 14 dagar från det att åtal väckts.

De två männen, 22 och 27 år gamla, greps på mordplatsen vid Björktjäratjärn i Bollnäs den 14 december förra året. Båda nekar till brott.

Christer Sammens har tidigare berättat att den mördade själv sköt mot en av de mordmisstänkta.