Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mordrättegången har startat

Nu går hovrätten igenom mordet på Christian Larsson. Åklagaren redogör för åtalspunkterna.

Annons

Strax efter klockan nio på måndagen startade styckmordsrättegången i hovrätten i Sundsvall. Domaren började med att gå igenom vilka som är på plats och vad tingsrättens dom innebar. Alla parter fick sedan möjlighet att framföra sina yrkanden.
De tre dömda, åklagaren och Christian Larssons anhöriga har överklagat domen och vill att den ändras på flera punkter. De dömda männen vill frias från brottsrubriceringen mord.
Christian Larssons familj har i stället begärt att straffen skärps och att alla tre även döms för brott mot griftefriden i samband med styckningen av kroppen.
Åklagaren, som också anser att straffen ska skärpas, fick börja sin redogörelse om händelsen för drygt ett år sedan:
- Det här målet handlar om mord i Bollnäs den 7 september 2010. Det begicks i Johan Flykts bostad, sa Ann-Charlotte Bålman.
Hon inledde också med att kortfattat berätta om den dödade och hans mördare och att alla missbrukade narkotika. Motivet till mordet ska också ha varit några tabletter som Christian Larsson anklagades för att ha tagit.
Han dödades efter en utdragen tortyrliknande misshandel och utsattes bland annat för omkring 30 knivhugg. Hans huvud hittades en månad senare nedgrävt i ett skogsområde i Ovanåkers kommun och hans kropp nedsänkt i sjön Lill-Nien på gränsen mellan Bollnäs och Hudiksvalls kommuner.
Det har gått tre månader sedan Hudiksvalls tingsrätt dömde trion till långa fängelsestraff. Dennis Jonsson, i dag 20 år, dömdes till 12 års fängelse för bland annat mord och brott mot griftefriden. Johan Flykt, i dag 20 år, dömdes till 11 års fängelse för bland annat mordet. Andreas Clarström, i dag 19 år, dömdes till 10 års fängelse för mord och brott mot grifte¬friden.
Huvudförhandlingen i hovrätten för nedre Norrland ska pågå i sex dagar.