Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mordmisstänkt fortsätter neka

Den 34-årige före detta Bollnäsbo som misstänks för mord på en kvinna i Falun häktades i går. Men mannen fortsätter att neka till att ha dödat sin fästmö och tänker överklaga häktningen till Svea hovrätt.

Häktningsbeslutet togs efter drygt två timmars överläggning i Falu tingsrätt.

 

34-åringen är häktad som på sannolika skäl misstänkt för mord, vilket är den starkare misstankegraden.
- Häktningen är inte rimlig. För det första vet vi ännu inte om ett mord ägt rum och dessutom saknas både motiv och mordplats, säger advokat Mats Bergh, som är 34-åringens försvarare.
Men tingsrätten valde alltså att gå på kammaråklagare Niclas Eltenius yrkande.
34-åringen häktades strax före klockan 12 på tisdagen som misstänkt för mord på okänd plats. Det skogsparti där en kvinna, som tros vara fästmön, hittades död i fredags behöver inte vara identisk med mordplatsen enligt åklagaren. Men han säger samtidigt att brottet kan ha utförts där.
Efter en kort inledning av häktningsförhandlingen beslutade rättens ordförande om stängda dörrar.
Massmedierna fick alltså inte vara med under huvuddelen av förhandlingen.
Enligt vad som framgick vid en senare presskonferens lämnade 34-åringen sin egen berättelse om både sin fästmös försvinnande den 1 augusti och varför hans själv uteblev från ett förhör i förra veckan. Han redogjorde också för omständigheterna kring hur han hittat den döda kvinnan på en plats mellan Falun och Rättvik.
Men Niclas Eltenius tror inte på hans version.
- Den mesta information vi fått, genom uppgifter från vittnen och annan bevisning, talar emot hans berättelse, anser kammaråklagaren.
För Tidningarnas telegrambyrå, TT, uppger åklagaren att brand hade anlagts på den plats där kroppen påträffades.
- Det finns tecken på brand på fyndplatsen. En teori som vi arbetar efter är att 34-åringen återvänt till platsen för att undanröja kroppen.
När mannen dök upp intill riksväg 80 i fredags hade han lättare brännskador och berättade förvirrat om hur han funnit kvinnan död i skogen. Det ledde till att han greps och anhölls.
Åklagaren avvaktar nu resultatet av den rättsmedicinska undersökningen av den kropp som antas vara den 32-åriga kvinnans. Samtidigt fortsätter förhören med 34-åringen, som är uppväxt i Bollnäs kommun.
I onsdagens Efterlyst i TV 3 (21.00) visas ett långt reportage med tidigare osänt material. I programmet kommer även en expert på lögner att analysera trovärdigheten i 34-åringens berättelse från tidigare intervjuer. Efterlyst sänder också direkt från Falun för att rapportera om de senaste skeendena i mordutredningen.