Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mordhäktade har kopplingar till gäng

Två män är häktade för mordet på en 33-årig man i Bollnäs den 14 december. En av dem är även häktad för grov misshandel genom att ha skjutit en man i Söderhamn i skinkan.

Annons

De häktade männen är 22, respektive 27 år gamla och båda har tidigare dömts för många olika brott, bland annat grov stöld, övergrepp i rättssak, misshandel, vapenbrott och narkotikabrott.

År 2012 dömdes 27-åringen till tre månaders fängelse för utpressningsförsök tillsammans med en annan person. De hade gått hem till en man och krävt honom på pengar för att han hade pratat om en person i Hells Angels. Brottsoffret fick beskedet att han måste betala 5 000 kronor för det han sagt.

Enligt en person som 22-åringen misshandlade våren 2011 ska han ha sagt att han tillhörde Formidos, som var en undergrupp till Bandidos med klubblokal i en bostad i Arbrå. Det förnekade dock 22-åringen vid rättegången. Senare flyttade 22-åringen in i huset med klubblokalen.