Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mordhäktad byter advokat

Enligt advokat K-G Myhrberg har hans klient berättat många detaljer för polisen.

Annons

Den häktade 21-åringen har hittills haft en annan advokat, men i en inlaga till Hudiksvalls tingsrätt begärde han att få byta till Bollnäsadvokaten K-G Myhrberg. Han framhöll att han anhölls under en helg och då tilldelats en jouradvokat.

Nu är det klart att mannen får igenom sitt önskemål.

– Jag har tidigare försvarat honom vid ett antal ärenden. Vi har haft kontakt under en lång tid, säger K-G Myhrberg.

Hur ser du på bevisläget när det gäller mordet?

– Min klient förnekar all delaktighet i mordet. Han har i polisförhör lämnat en detaljerad berättelse om vad som hände den där dagen. Om utredningen kommer att verifiera hans uppgifter, så anser jag att det inte går att döma honom.

K-G Myhrberg konstaterar att det är en komplicerad utredning och hoppas snart få besked kring en del av den tekniska bevisningen:

– Mängder av material har skickats till Statens kriminaltekniska laboratorium, men inget är redovisat än.

Den 21-årige mannen misstänks också ha skottskadat en man på Knektslätten i Söderhamn den 8 december.

– Han nekar även till det, säger K-G Myhrberg.

Den andre mordhäktade, en 27-åring, försvaras av Myhrbergs tidigare kollega advokat Per Wiesel. Det finns inga hinder för dem att företräda varsin misstänkt eftersom K-G Myhrberg sedan årsskiftet har slutat på advokatfirman Abersten, där han varit verksam sedan år 2005.

Myhrberg har nu återgått till att arbeta i sin egen advokatfirma på hemorten.

– Jag ledsnade på resor varje dag till Hudiksvall och Gävle. Det här besparar mig massor av tid, jag kan lika gärna bedriva verksamheten från Bollnäs.

Den misstänkte 21-åringen har gått med på förlängd tid för åtal, medan 27-åringen krävt en omhäktningsförhandling. Den hålls i Hudiksvalls tingsrätt under fredagen.