Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mordhäktad byter advokat

Enligt advokat K-G Myhrberg har hans klient berättat många detaljer för polisen.

Annons

Den häktade 21-åringen har hittills haft en annan advokat, men i en inlaga till Hudiksvalls tingsrätt begärde han att få byta till Bollnäsadvokaten K-G Myhrberg. Han framhöll att han anhölls under en helg och då tilldelats en jouradvokat.

Nu är det klart att mannen får igenom sitt önskemål.

– Jag har tidigare försvarat honom vid ett antal ärenden. Vi har haft kontakt under en lång tid, säger K-G Myhrberg.

Hur ser du på bevisläget när det gäller mordet?

– Min klient förnekar all delaktighet i mordet. Han har i polisförhör lämnat en detaljerad berättelse om vad som hände den där dagen. Om utredningen kommer att verifiera hans uppgifter, så anser jag att det inte går att döma honom.

K-G Myhrberg konstaterar att det är en komplicerad utredning och hoppas snart få besked kring en del av den tekniska bevisningen:

– Mängder av material har skickats till Statens kriminaltekniska laboratorium, men inget är redovisat än.

Den 21-årige mannen misstänks också ha skottskadat en man på Knektslätten i Söderhamn den 8 december.

– Han nekar även till det, säger K-G Myhrberg.

Den andre mordhäktade, en 27-åring, försvaras av Myhrbergs tidigare kollega advokat Per Wiesel. Det finns inga hinder för dem att företräda varsin misstänkt eftersom K-G Myhrberg sedan årsskiftet har slutat på advokatfirman Abersten, där han varit verksam sedan år 2005.

Myhrberg har nu återgått till att arbeta i sin egen advokatfirma på hemorten.

– Jag ledsnade på resor varje dag till Hudiksvall och Gävle. Det här besparar mig massor av tid, jag kan lika gärna bedriva verksamheten från Bollnäs.

Den misstänkte 21-åringen har gått med på förlängd tid för åtal, medan 27-åringen krävt en omhäktningsförhandling. Den hålls i Hudiksvalls tingsrätt under fredagen.