Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mordet på Yazan i Söderhamn – i dag kommer domen

Hudiksvalls tingsrätt ska meddela domen klockan 14.

Natten mot den 19 september knivdödades 18-årige Yazan Alosh i samband med ett ungdomsbråk i centrala Söderhamn. Hans kompis skadades av knivhugg i bröstet vid samma tillfälle, men överlevde.

I dag torsdag klockan 14 ska Hudiksvalls tingsrätt meddela domen mot den huvudåtalade 17-åringen och ytterligare tre tonåringar, som är åtalade för inblandning i händelsen.

Vi kommer att kommentera domen i en livesändning här på helahälsingland.se

En 17-åring är åtalad för mord och grov misshandel, och när rättegången avslutades för två veckor sedan, yrkade åklagaren på fyra års sluten ungdomsvård.

Se tv-intervjun med åklagaren: "Den strängaste påföljden"

17-åringens advokat ansåg i stället att tonåringen skulle frias, och pekade på problem med vittnenas iakttagelser under natten.

Se tv-intervjun med försvarsadvokaten: "Åtalet ska ogillas i sin helhet"

17-åringen har nekat till brott. Han har sagt att Yazan Alosh tog en kniv ur hans ficka under tumultet, att han fällde Yazan till marken, och att Yazan själv höll i kniven som då åkte in i hans kropp.

Se rekonstruktionen: Den mordåtalade visar sin version av knivbråket

17-åringen åtalades också för grov misshandel av Yazans kompis, men nekar även på den punkten.

Se tv-inslaget: Yazans kompis i rättssalen

För de övriga tre åtalade yrkade åklagaren på ungdomstjänst. De har hela tiden nekat till brott. En 17-åring och en 16-åring är åtalade för medhjälp till vållande till annans död, medhjälp till vållande till kroppsskada samt brott mot knivlagen. De anklagas för att ha gett kniven till den huvudåtalade.

Se tv-intervjun med målsägandebiträdet till Yazans anhöriga: "Det är inte samma familj längre"

En 18-åring är åtalad för skyddande av brottsling. Han har medgett att han tvättade av mordkniven och grävde ner den i en trädgård, men nekar ändå till att ha skyddat en brottsling, eftersom den huvudåtalade nekar till brott.

Läs mer:

Clemente: Ont om svar i mordrättegångar

Sjölund: Låt inte hans son ha blivit mördad förgäves

Intervju med ungdomspolisen: Tragiskt när så unga är inblandade