Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mordet på Yazan Alosh – advokaten om domen: "En besvikelse, vi kommer att överklaga"

Försvarsadvokaten till den 17-åring som dömdes för mordet på 18-årige Yazan Alosh i Söderhamn är besviken över tingsrättens bedömning. Nu kan domen komma att överklagas.
– Det är bekymmersamt att rättens bedömning grundar sig på vad en enda uppgiftslämnare har sagt, säger advokat Jonas Granfelt.

Under torsdagen meddelade Hudiksvalls tingsrätt domen efter det uppmärksammade ungdomsbråket mellan två grupper i centrala Söderhamn natten mot den 19 september i fjol.

Läs mer: 17-åring döms för mordet på Yazan Alosh

Den huvudmisstänkte 17-åringen döms till sluten ungdomsvård i två år och sex månader för mord. Enligt domen har 17-åringen knivhuggit Yazan Alosh i buken så att han skadades så allvarligt att han dog.

17-åringen döms även att betala drygt 400 000 kronor i skadestånd till de anhöriga.

Se tv-intervjun med försvarsadvokaten: "Åtalet ska ogillas i sin helhet"

Under rättegången har den morddömde nekat till brott och menat att knivhugget var en olyckshändelse. Hans försvarsadvokat yrkade under rättegångens sista dag att åtalet skulle ogillas i sin helhet.

– Det är med besvikelse som både jag och min huvudman tar emot den här domen. Jag tycker att det är bekymmersamt att man från tingsrättens sida har, trots att det fanns ett stort antal vittnen på platsen, valt att fästa avgörande betydelse vid vad en uppgiftslämnare har uppgivit, säger Jonas Granfelt

Hur kommer ni att gå vidare nu?

– Vi kommer med all sannolikhet att överklaga den här domen.

17-åringen frikänns samtidigt från misstankarna om grov misshandel.

Läs mer:

Clemente: Ont om svar i mordrättegångar

Sjölund: Låt inte hans son ha blivit mördad förgäves

Intervju med ungdomspolisen: Tragiskt när så unga är inblandade