Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Morddömda ville inte tala i rätten

Rättegången om styckmordet i Bollnäs är nu avslutad. De tre morddömda fick chansen att tala fritt men valde att hålla tyst.

Torsdagens rättegång avslutades med att hovrättens domare frågade de tre morddömda männen om de själva ville säga något inför rätten. Men ingen i trion accepterade möjligheten. I stället har alla tre via sina försvarsadvokater förmedlat att de känner ånger över det som hänt.

Carl Lindström uppgav att hans klient Johan Flykt haft kontakt med en präst under tiden som inlåst i häktet:

– Han har mått dåligt av att Christians och hans egen familj blivit lidande.

Slobodan Jovicic ansåg att hans klient Dennis Jonsson knappast kan återvända till Bollnäs, åtminstone inte de närmaste 20 åren.

– Han känner sorg och skam, sa Jovicic.

Leif Silbersky har berättat att hans klient Andreas Clarström reagerat på uppgifter i medier om att han inte har visat känslor i rättssalen. Under rättegången förmedlade advokaten en annan bild:

– Man kan visa ånger på många olika sätt. Han har sagt: ”Jag ska ha ett långt straff och jag ska använda den tiden till att studera och komma ut som en annan människa”, sa Silbersky.

Hovrättens dom beräknas komma om tre veckor.