Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Morddömda diskuterar med advokater

Parterna är återigen samlade för mordrättegång i hovrätten för nedre Norrland.

Annons

 I en timme sitter rätten, åklagare, advokater och de tre morddömda och lyssnar och tittar på det inspelade förhöret med rättsläkaren.
Dennis Jonsson snurrar på en snusdosa. När förhöret med rättsläkaren går in på en viss skada på offrets hals, viskar försvarsadvokat Slobodan Jovicic något till sin klient. Dennis Jonsson nickar.
Rättsläkarens beskrivning av skadorna visar på ett omfattande våld mot Christian Larsson innan han dog. Men undersökningen försvårades av att kroppen legat gömd i en månad efter mordet. Den hade dessutom brännskador och hade legat i vatten.
När rättsläkaren beskriver att tre revben hade gått av medan Christian Larsson fortfarande var i livet, lutar sig Andreas Clarström mot sin advokat Leif Silbersky och diskuterar något.
Efter en timmes rättegång blir det dags för rätten att titta på de sekretessbelagda bilderna från obduktionen. Då får journalisterna lämna salen.
I eftermiddag väntas åklagaren och målsägandebiträdet hålla sina slutanföranden.