Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mördare tysta i rätten

Ingen av de tre morddömda kommer att ändra sina uppgifter i hovrätten. De kommer inte heller att säga något inför domstolen. Det uppger deras försvarsadvokater.

Annons

I stället tittar rätten på de inspelade videoförhören från tingsrätten. Hovrätten ska sedan ta ställning till bevisningen och ändra eller fastställa tingsrättens dom.
- Hovrätten kommer att göra en överprövning av exakt samma material som tingsrätten har haft att bedöma, säger advokat K-G Myhrberg, målsägandebiträde för Christian Larssons anhöriga.

Under den första rättegångsdagen förde de inblandade fram sina olika yrkanden. Åklagaren redogjorde för åtalet och rätten fick se en film från mordlägenheten och titta på videoinspelningen av förhöret med Christian Larssons pappa. Domstolen började också att titta på det över fyra timmar långa förhöret med den morddömde Johan Flykt.

Rättegången fortsätter på tisdagen. Enligt planen ska man då fortsätta att ta del av förhöret med Flykt. Nästa vecka ska hovrätten bland annat titta på vittnesförhör.

Läs mer i reportaget i tisdagens tidning.