Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mördade 23-åringen kände sig hotad – polisen la ner utredningen

23-åringen som i slutet på april hittades mördad i Maj, Njurunda ska enligt Aftonbladet ha gjort en polisanmälan om att han känt sig hotad. Nu bekräftar åklagaren att utredningen las ner.

Den fjärde april drogs 23-åringen in i en bil vid Slottstorget i Gävle. Några veckor senare hittades han mördad i Maj, Njurunda.

Läs också: Död man hittad i Njurunda – kopplas till kidnappningen i Gävle

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska 23-åringen ha känt sig hotad, något som åklagaren bekräftar.

23-åringen ska ha berättat varifrån hoten kommit, och det ska röra sig om hot från en del av de som sitter häktade misstänkta för mordet.

– Det är riktigt att målsäganden hade gjort en polisanmälan om att det fanns en hotbild mot honom, säger Elisabeth Hermanrud, åklagare vid internationella åklagarkammaren till Aftonbladet.

Enligt åklagaren ska det ha upprättats en anmälan om olaga hot, och polisen i Sundsvall ska ha hållit ett förhör med 23-åringen.

Patrik Sundlöf, förundersökningsledare vid polisen i Västernorrland bekräftar att det finns flera anmälningar -och även motanmälningar mellan de olika inblandade.

– Det rör sig om allt i från misshandel till skadegörelse. Det finns öppna ärenden, men även avslutade, säger han.

Men han kan inte säga varför man lagt ner utredningen gällande hot mot 23-åringen.

– Troligtvis har det även i det fallet varit svårt att utreda vem som gjort vad, säger han.

Läs också: Kidnappningsmordet – detta har hänt