Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mopedman överklagar våldtäktsdom

Mannen vill frias i en ny rättegång.

För tre veckor sedan i Söderhamn för våldtäkt och våldtäktsförsök. Hudiksvalls tingsrätt dömde honom till fängelse i två år och nio månader.

Han dömdes för att ha våldtagit en ung kvinna vid Forsbackabron i Söderhamn den 17 juni i fjol. Kvinnan har berättat att hon blev överfallen av en man på moped som drog ner henne på marken och utförde en sexuell handling.

Våldtäktsförsöket mot en annan kvinna inträffade i september i motionsspåret vid Vadtjärn. Även då försvann gärningsmannen på moped.

Under rättegången nekade den 46-årige mannen till brotten. Nu överklagar han via sin advokat till Hovrätten för nedre Norrland. Han vill att den högre domstolen prövar fallet och att han frias.

Samtidigt som mannen dömdes för de två brotten friades han från två åtalspunkter som gällde ofredande mot två andra kvinnor.