Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Monitor på kinesiska

Nu kommer Monitors affärssystem på kinesiska. Hudiksvallsföretaget satsar offensivt på marknadsföring och på att ta marknadsandelar både i Sverige och utomlands.

Hittills i år har Hudiksvallsföretaget Monitor industriutveckling AB lyckats hålla samma fakturering som 2008, som var ett rekordår. – Det finns möjlighet att ta marknadsandelar av andra, och det gör vi, säger vd Morgan Persson. Företaget Monitor arbetar med affärssystem för tillverkandeföretag. Installation och utbildning sker över hela Sverige, medan utveckling och support sker i Hudiksvall.

Företaget har vuxit kraftigt och har i dag runt 80 anställda och runt 1300 kunder. De har känt av finanskrisen, men genom att de hittat nya kunder, framförallt utomlands, så är bilden av framtiden ljus.

– Vi satsar på att översätta Monitor till fler språk, Nu i maj släpper vi Monitor på kinesiska, i juni kommer det på ryska, säger Morgan Persson. Förra året var Monitor nominerat till årets företag i Sverige.