Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moneybrother på Freluga trädgårdsscen

/

Han gör bara sex spelningar i Sverige i sommar, varav en på Freluga Trädgårdsscen. Moneybrother - en artist som av många anses vara en av Sveriges bästa liveakter.

Annons

Det är nog inte fel att påstå att Moneybrother, eller Anders Wendin som han egentligen heter, är något av en musikalisk konstnär.

Han har varit musiker i stort sett hela sitt liv och redan som åttaåring hemma i Ludvika började han spela gitarr och försökte bilda band. Som 19-åring var han med och startade bandet Monster som blev till ett av landets bästa liveband. Efter ett gig på Hultsfredsfestivalen 2000 splittrades bandet och några år därefter startade Anders Wendin soloprojektet Moneybrother - något som snabbt blev en succé.

2003 släpptes debutplattan Blood Panic som bland annat beskrevs som "ångande, vacker soulrockexplosion" av en recensent i Svenska dagbladet och fick toppbetyg i alla stora tidningar.

Sedan dess har Anders Wendin gett ut fyra album, det senaste, Real control, kom 2009.

På torsdag kliver han alltså upp på den mysiga scenen i den idylliska trädgården. Det återstår att se om han som en gång fått priset Guldmicken för årets bästa liveakt av P3 kan leverera sommarens bästa spelning i Freluga.

Mer läsning

Annons