Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Möljens gatukök bygger om: "Med en uteservering kan det bli mer liv"

I augusti förra året fick Möljens gatukök nya ägare. Nu har ägarna Sara Eriksson och Lars Lindblom nya planer i sikte. En uteservering, nytt utbud och namnbyte.

Möljens gatuköks ägare Sara Eriksson och Lars Lindblom har länge funderat över en utökning av sitt gatukök. Planer som med tiden växt sig allt starkare och större. Först i oktober i år begärde de tillstånd för ombyggnation av sitt gatukök, och redan 1 maj är det tänkt att den nya uteserveringen ska stå klar.

Läs mer: Bra personal en orsak till köp

– Först tänkte vi bara ha nåt kafé och sen ville vi ha restaurang och bar också. Vi tänkte döpa den till Möljens Café och Grill, men gatauköket kommer vara kvar och se ut som det alltid gjort. Sen blir det en uteservering. Vi kommer sikta på att den blir klar till 1 maj, säger Sara Eriksson.

Fast det är en kall vinterbris som blåser just nu, gör den soliga dagen det enkelt att förstå läget för den tilltänkta uteserveringen.

Läs också: Bättre stadsmiljö med lastbilsförbud

– Vi tycker att det är väldigt fint här nere vid sjöbodarna, och att det har utnyttjats lite dåligt. Med en uteservering kan det bli lite mer liv här, säger hon.

Läs även: Gammeldags jul på möljen