Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Molin blir nytt oppositionsråd

Som väntat föreslår de fyra borgerliga partierna och Miljöpartiet i Ljusdal Lars Molin (M) som oppositionsråd. Den enda högoddsaren bland toppnamnen är Folkpartiets Mia Sparrow som blir vice ordförande i utbildningsnämnden.

Centern nominerar Helena Brink som vice ordförande i omsorgsnämnden och som ledamot i kommunstyrelsen och dess allmänna utskott. Hon har under den gångna mandatperioden varit ordförande i omsorgsnämnden.

– Vi har fått till en bra opposition med Lasse Molin som en ödmjuk ledare. Jag vill gärna tala om nytändning, säger Helena Brink som vid sidan av de kommunala uppdragen återigen blir politisk sekreterare för C i landstinget.

Lasse Molin, som gick med i Moderaterna i början av 2007, har gjort en snabb karriär i kommunen genom att bli partiets lokala ordförande och kommunstyrelseledamot. Nu blir han oppositionsråd om inget oförutsett inträffar i samband med valen i kommunfullmäktige 20 december.

– Med de fyra borgerliga partierna samlade tillsammans med Miljöpartiet finns det förutsättningar för en stark opposition. Vi kommer, som jag tidigare nämnt, att ganska snart skriva en motion om större öppenhet och bredare beslutsunderlag. Vi har därför själva arbetat efter detta när vi fördelat posterna och därmed exempelvis låtit KD och MP få kommunstyrelseplatser trots att de har få mandat, säger Lasse Molin.

Ljusdalsbon Mia Sparrow, som blir ny vice ordförande i utbildningsnämnden, är verksamhetschef för stiftelsen Ren Idrott och marknadschef för friidrottstävlingen DN-galan.