Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Möjligt samband mellan antikstölder

Polisen bekräftar att det kan finnas samband mellan stölderna på Forsa forngård i Fränö och Ersk-Matsgården i Hassela. Dock finns det inget man kan göra, säger polisen.

I början av förra veckan upptäcktes det att flera antika föremål hade försvunnit från Ersk-Matsgården i Hassela och under samma vecka rapporterades ett inbrott och stölder av liknande kulturhistoriska föremål från Forsa forngård i Fränö.

Föremålen från de två gårdarna är av liknande karaktär och kan för vissa samlare ha ett otroligt samlarvärde, menar polisen. Men ändå kan de inget göra.

– Vi har inget att gå på i nuläget. Inga spår eller bevis efter någon gärningsman och har man inget att gå på, så får ärendet ligga, säger Kåge Pettersson vid Hudiksvallspolisen, som ser ett möjligt samband mellan de två stölderna.

– Det är ju samma typ av gårdar, så det kan hända att det finns ett samband, säger han.

Enligt Kåge Pettersson är det enda man kan hoppas på just nu, att någon blir ertappad med de stulna föremålen. Eller att man på något sätt dyker på sakerna.

Kan det vara någon form av organiserad aktivitet?

– Det kan det vara. I rätta personers händer kan sådan här saker vara värt mycket, säger Kåge Pettersson.