Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mohed satte punkt med en storseger

Mohed vann i överlägsen stil division 2. Det firades ordentligt med en sista storseger.
Sen passade tränarna på att tacka för sig.
– Fantastiskt skönt att få avsluta så här. Ettan mot tvåan och 80, säger Tomas Larsson.

Efter två framgångrika år i klubben väljer han att hoppa av. Även kollegan Johan Eriksson gör samma sak. Båda anser att tiden inte riktigt räcker till att träna ett lag i division 1.

– Vi har kompletterat varandra väldigt bra. Men. Nej, Det känns som om det behövs få in lite nytt friskt blod, säger Larsson.

Mohed har krossat allt som kommit i deras väg under hösten. Och avslutningen på Lägervallen blev inget undantag. Sjunde raka segern kom mot Team Hudik. Det gör laget till en ohotad etta i serien.

– Vi vinner med tolv poäng och det är överlägset. Fantastiskt skönt att få avsluta så här, säger Tomas Larsson.

Mohed angav tonen direkt. Amanda Bärj gjorde både gjorde både 1–0 och 2–0. Och när Louice Frank efter 16 minuter rullade in trean efter ett friläge var segern redan i hamn.

Resten av matchen, den blev en rödsvartklädd uppvisning. Målen rullade in i en strid ström. Emelie Kvist stod för dagens fullträff när hon med sträckt vrist smällde upp bollen i nättaket.

Bärj avslutade sedan målskyttet med sitt 19.e mål för säsongen. Det betyder att hon vinner skytteligan i division 2 södra Norrland med tre måls marginal före Valbos Elin Åsenlund och fyra före Team Hudiks Malin Jonsson.

Mittbacken Ida Johansson har, precis som förra säsongen, betytt väldigt mycket för laget. Nu tvingades hon lämna planen och följa slutet från sidan.

– Jag skadade mig i går faktiskt. Men man vill ändå vara med sista matchen. Jag klarade ett tag, men så kände jag att det inte gick längre.

Varför vinner Mohed serien?

– Därför vi är samspelta och hittar varandra på planen så bra. Vi har också visat att vi vill mest. Även när vi legat under har vi ryckt upp oss.

Även Team Hudiks Kåge Pettersson tog adjö som tränare. Trots alla insläppta mål är han trots allt ändå nöjd med säsongen i stort.

– Det känns lite surt att göra sin sista match och förlora med 0–8. Vi visste att det skulle bli jobbigt. Men totalt sett är jag supernöjd med serien.

Pettersson passade också på att hylla motståndarelaget som han anser är en värdig vinnare av serien.

– De har gjort flest och släppt in minst mål och är ett stabilt lag med en bra mix. De har spelarna som Team Hudik skulle behöva. Som Julia Wahlund, Ida Johansson och Emelie Kvist. Vi har i jämförelse bara en spelare som är över 20 år.