Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mohed målform håller i sig

Mohed är inne i en riktig målform.
I förra omgångens möte med Valbo gjorde man sju mål – och i dag hemma mot Stensätra blev det fem.
– Det är verkligen proppen ur, säger tränare Tomas Larsson.

Det dröjde åtta minuter innan Alice Lundberg spelade fram Emilia Kvist som behärskat tryckte dit 1–0 för Mohed.

Och det var en ledning son Mohed aldrig släppte. Inte heller lät man Stensätra få en syl i vädret efter målet utan fortsatte att trycka på och dominerade första halvlek på ett imponerande sätt.

För det var ett Mohed som inte gav sina motståndare en chans. Bortalaget hade knappt ett skott på mål på hela matchen. Och även om Mohed bara hade med sig en 1–0 ledning i paus var det aldrig oroligt.

– Det var inget snack i dag. Vi var bättre. Men vi borde ha punkterat matchen i första halvlek. Vi spelade oss fram till flera bra lägen, säger Tomas Larsson.

Men det skulle bara dröja fem minuter av andra halvlek innan Mohed drog till igen. Då tog sig Louice Frank sig fram på högerkanten, skar in och spelade in bollen mot Julia Wahlund i mitten. Bollen gick aldrig fram utan studsade tillbaka till högeryttern som enkelt rullade in 2–0.

Matchen slutade tillslut 5–0 till Mohed efter att Sarah Spinord skruvat in en hörna på stopptid.

– Det känns bra att det har lossnat och vi är jättenöjda. På hörnan hade jag väl litet tur med vinden och så, men det var skönt, säger hon.

Toppkonkurrenterna Team Hudik och IK Huge vann också sina matcher i omgången och toppläget är därför oförändrat – även om Mohed bättrat på sin målskillnad.

Och det är just Huge som kommer till Lägervallen i nästa omgång och ska försöka minska det sju poäng stora gapet upp till Mohed – som just nu dominerar serien.

– Vi vill ju vinna varje match, det spelar vi för. Men i och med att lagen uppe i toppen också vann i dag känns det extra viktigt att vi också vann, säger Tomas Larsson.