Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mohed klättrar ovanför strecket

Det blev några nervösa minuter i slutet av matchen.
Men Mohed höll undan och vann med 1–0 mot jumbon Selånger.
– En viktig match att vinna, säger Victoria Forss som satte segermålet i första halvlek.

Hemmamatch mot jumbon Selånger som inte tagit en enda poäng. Då kan man förstå att det var en måstematch för Mohed.

Även om spelet började trevande var det hemmalaget som tog kommandot i första halvlek. Victoria Forss hotade ständigt i djupled och strax innan pausvilan skulle hon rycka loss på högerkanten och sätta 1–0 ur snäv vinkel.

– Jag hörde pappa skrika "gå Vicke!" så då körde jag på. Jag kunde gå förbi min back på kanten och sätta bollen. Tanken var att jag skulle gå mycket i djupled och Karin (Weinacht) skulle kunna möta bollar, säger Victoria Forss om sitt ledningsmål.

Tidigare under halvleken hade hon haft ett par chanser. Bland annat en dråplig situation redan efter några sekunders spel, då Selånger slarvade i eget straffområde och Victoria Forss kunde snappa upp bollen och sätta den i utsidan av stolpen.

Efter knappa kvarten var hon inblandad i det som såg ut att bli Moheds ledningsmål. Karin Weinacht mötte ett inspel från högerkanten och tryckte in bollen i öppet mål. Men den assisterande domaren hade redan vinkat för offside på Victoria Forss som han ansåg påverkade spelet.

I andra halvlek började Selånger trycka på mer och mer. Samtidigt syntes det kanske varför laget bara gjort ett mål på hela säsongen. Bortalaget lyckades aldrig omvandla trycket i rena målchanser.

– Det kändes att det var nervöst på slutet och vi fick slå många långbollar, säger Victoria Forss som är mycket nöjd med de tre poängen.

De innebär nämligen att Mohed klättrar förbi Korsnäs i tabellen och tar steget upp ovanför nedflyttningsstrecket.

– Vi kom till matchen för att ta tre poäng och ska vi klara oss kvar är det de här matcherna vi måste vinna, säger segerskytten efter tredje raka segern.