Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mohed klara seriesegrare

Två omgångar återstår av division 2.
Men redan nu är Mohed klara seriesegrare.
Det blev dock en nervig eftermiddag på Lägervallen.
– Första halvlek var bra. Den andra en katastrof, sade tremålsskytten Julia Wahlund efter 5–4 mot Edsbyn.

Mohed har dominerat i division 2 under säsongen och det är knappast någon skräll att seriesegern till slut är i hamn. Men det behövdes lite hjälp med ett resultat i annan match som gick deras väg.

När domaren blåste av matchen på Lägervallen ledde Selånger 2 över jagande tabelltvåan Team Hudik med 2–0 i halvtid.

– Vi stannar kvar allihopa och väntar in slutet. Hoppas att det blir klart i dag. Det blir riktigt spännande minuter, sade Julia Wahlund.

Mohedsspelarna satt kvar i omklädningsrummet och följde den andra halvleken via Twitter, men de behövde aldrig vara riktigt oroliga.

Selånger ökade i stället på till 3–0. Ett resultat som betyder att Mohed spelar i division 1 nästa säsong.

– Det är en fantastisk känsla. Luften går ur en och man blir helt slut mentalt. Men det känns ändå skönt att ha avgjort och slippa pressen i en eventuell sista och avgörande match mot Team Hudik, säger tränaren Tomas Larsson.

Varför vinner Mohed serien?

– Vi är ett fysiskt starkt lag och är jobbiga att möta. Och ett rutinerat lag, naturligtvis. Det är svårt att sätta fingret på det så här direkt efter: Men vi har varit jämnast och släppt in otroligt lite mål fram till i dag

Julia Wahlunds förklaring till framgången:

– Vi har spelat stabilt och tryggt hela säsongen. Det är bara matchen mot Team Hudik som vi inte var med. Annars finns det Inget att klaga på. Ett fantastiskt lag och fantastisk förening, säger hon.

Mohed ledde med 4–1 efter den första halvleken och såg ut att gå mot en säker seger. Men sedan reducerade Edsbyn både en och två gånger genom Jonna Jonsäll. Och då var det plötsligt liv i matchen igen.

– Vad hände? Jag tror vi slappnade av och kände att vi hade det. Nej. Usch! De var inte bra, säger Julia Wahlund.

Med 20 minuter kvar gjorde Amanda Bärj 5–3. Men Edsbyn, som kämpar för nytt kontrakt, vägrade ge upp. Julia Lennartssons mål gav ny nerv i matchen. Tryggheten i Moheds försvarsspel var som bortblåst och det blev närmast panik när bollen närmade sig straffområdet.

– Det var nervöst. Första halvlek var bra, Den andra en katastrof, säger Wahlund som fick avsluta matchen som mittback.

Gabrielle Galvsby hade ett friläge och flera av hörnor var farliga. Men närmare än så kom inte Edsbyn.

– Det är klart att man måste tro på det. Men jag tycker inte att 4–1 speglade matchen efter första halvlek. De sista 25-30 minuterna var vi dessutom det bättre laget. Oavgjort hade varit mer rättvist, säger tränaren Jens Bergius.

– Men de senaste två matcherna har vi tagit stora kliv. Nu agerar vi som ett lag igen.