Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mohed hittade rätta farten

En bedrövlig första halvlek fick tränaren Tomas Larsson att för ovanlighetens skull höja rösten.
Det räckte för att hans Mohed skulle vakna borta mot Brynäs.

– Under de första 45 minuterna fungerade det inte alls. Sedan gör vi det riktigt bra, sa Tomas Larsson när han summerade 4–2 (1–1)-segern.

Trots att serieledaren var trögstartat kom ändå det väntade ledningsmålet när Amanda Bärj smällde in 0–1 efter en hörna då bollen damp ner framför hennes fötter.

Men inte ens målet fick fart på Mohed. I stället kunde Brynäs kontar och kvittera till 1–1 innan paus.

– Sedan lyfte vi oss rejält efter paus, sa Tomas Larsson som då också gjorde några justeringar i laget.

Efter paus fick Mohed mycket bättre fart på både boll och fötter

Sofie Hännestad drog in 1–2 när hon tio minuter in på den andra akten drog på ett skott längs marken som målvakten inte fick grepp på.

– Sedan har vi en riktigt bra period och var väldigt nära att öka på ledningen när Amanda Bärj träffade stolpen, sa Tomas Larsson.

Men i stället för nytt Mohedsjubel blev det hemmalaget som fick fira när de i anfallet efter kontrade in kvitteringen till 2–2.

– Ändå kände jag mig inte orolig. Vi hade greppet om matchen och rätt fokus, sa Tomas Larsson.

Med kvarten kvar att spela tog Mohed ledningen för tredje gången i matchen. den här gången var det Julia wahlund som tog vara på tillfället när hemmalagets backlinje parkerade vid mittlinjen.

– Julia tog fart från egen planhalva och när hon fick tag i bollen var hon sopren, sa Tomas Larsson som fick se Julia rulla in 2–3 och hemmalaget förgäves vädja om offside.

Efter det målet satsade Brynäs hårt framåt och gav Mohed tillfällen att ställa om snabbt och vid ett sådant tillfälle kunde Amanda Bärj springa igenom och trycka dit 2–4 vilket också blev slutresultat.