Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mohed hetast i derbyt

Edsbyn gjorde en av säsongens sämsta hemmamatcher.

Det förvaltade ett effektivt Mohed som vann med klara 4–0.

– Vi tappar fattningen helt efter deras andra mål, säger Edsbyns tränare Tomas Jonsson.

Första halvleken var händelsefattig och båda lagen hade svårt att komma till några farliga lägen.

I 37:e minuten nådde dock Christina Olsson högst på en tilltrasslad hörna och 1–0 till gästerna var också resultatet i paus.

– Det händer ingenting i första halvlek, egentligen. Det är ett ställningskrig och inget av lagen kommer någonstans, summerar Tomas Jonsson.

Den andra halvleken påminde om den första, men drygt 20 minuter efter paus gjorde petade Amanda Bärj in 2–0 efter ett passivt försvarsspel av Edsbyn.

– Vi tappar helt fattningen efter deras andra mål. Alla tappar ork och fokus och vi gör så mycket fel. Vi kämpar inte heller. Jag är jättebesviken på andra halvleken, menar Tomas Jonsson.

I 71:a minuten kom 3–0 genom Emelie Kvist innan Christina Olsson fastställde slutresultatet 4–0 med sitt andra mål.

– En försvarsseger. Vi håller ihop det otroligt bra. Vi ligger rätt och avvaktar och det känns som att de bara får möjligheter när vi gör misstag, för de skapar i stort sett ingenting, säger Moheds tränare Tomas Larsson, som var mer än nöjd med att knipa tre relativt enkla poäng i hälsingederbyt.

– De är ett bra, fysiskt kämpande lag, men det gjorde vi lika bra i dag.