Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mohed blickar framåt

Nästa säsong – i division 1.
Mohed vet vad som väntar och vad som krävs.
– En jätteutmaning och otroligt inspirerande. Men vi måste förstärka, säger Tomas Larsson i klubbens sportgrupp.
Men nyckelspelaren Ida Johanssons framtid i klubben är osäker.

Ljusdal gjorde det förra säsongen. Mohed kopierade bedriften bara för några dagar sedan. Men steget uppåt i seriesystemet innebär också svårare motståndare och är för många en tuff utmaning.

Ida Johansson vet av erfarenhet.

Hon kom till klubben från spel i division 1 med Notviken.

– I ettan blir allt mer seriösare: Jag brukar säga att man lever och andas fotboll. Man får planera allt efter den, säger hon.

En snabb titt på Ljusdals tabellrad förstår alla att det inte är någon rolig läsning när premiärsäsongen i division 1 snart är till ända.

Det är Mohed mycket väl medvetna om.

Tränarna Tomas Larsson och Johan Eriksson tackade för sig efter två år. Båda blir dock kvar inom föreningen och ingår i den sportgrupp som just nu arbetar för fullt med alla frågor som måste lösas inför den kommande säsongen.

– Många har varit tveksamma. Ska vi verkligen gå upp i division 1? Men jag har alltid varit av den uppfattningen att man måste testa. Det är en jätteutmaning, men samtidigt otroligt inspirerande, säger Tomas Larsson.

Vad kommer då att krävas?

– Vi måste förstärka i princip i alla lagdelar, så är det bara. Inte bara med färdiga spelare utan även på bredden så att konkurrensen ökar.

– Vi har ögonen åt många håll, bland annat Gävle, och kommer att bjuda in spelare till provträning senare.

Vad säger den befintliga spelartruppen?

– Det finns några som är tveksamma. Men viktigast är att jobba för att alla ska bli kvar i klubben. Vi har även ett lag i division 3 nästa år.

Högsta prioritet i dagsläget är dock att få klart med ny tränare.

– Vi måste nog spela på ett nytt sätt och tänka ett steg längre än vi har gjort nu. Spelet går mycket snabbare. Men samtidigt är det viktigt att vi behåller lagandan. Det är den som gör att vi jobbar framåt hela tiden, säger Ida Johansson.

Men det är inte alls säkert att mittbacken följer med på resan uppåt i seriesystemet. Hon hintar om att en flytt från bostadsorten Bollnäs kan bli aktuell.

– Just nu har jag inget jobb inte säkert jag blir kvar. Det är lite tråkigt för min del eftersom jag tycker att det är ett bra lag. Det är första gången på länge som jag spelat i samma klubb i nästan två säsonger. Det känns jobbigt att kanske behöva lämna, säger Johansson.