Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mögel i skolkök

Köket på Backens skola i Harmånger har drabbats av mögel under sommaren. Norrhälsinge miljökontor har inspekterat köket.

Annons

Miljökontoret skriver i sin rapport att det luktade unket när de kom in i kylrumme. En orsak kan vara att ventilationen från kylen var stängd. Kylrummet har stått oanvänt under sommaren. Det mesta möglet som hittades fanns på fläktens insugssida. Miljökontoret hittade flera ställen i väggarna med mögel.

Om kylrummet ska kunna användas igen anser miljökontoret att det krävs flera åtgärder. Hela kylrummet behöver tvättas med ett antimögelmedel och träytorna ska mögelbehandlas. Kylrumsplåtarna som sitter på vägarna bör bytas ut till slätare modernare plåtar som är lättare att hålla rena. Miljökontoret gör bedömningen att kylrummet är original från det att det byggdes i mitten på 1960-talet.