Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mobiltelefoner på jobbet ifrågasätts

Frågan om privata mobiltelefoner på jobbet tas upp.

Kommunens råd för funktionshinderfrågor har undrat hur det är med regler för hur mobiltelefon får användas inom omsorgen i Ljusdals kommun.

Jörgen Brink från FUB i Ljusdal har väckt frågan i rådet eftersom det finns många personer i den grupp människor som FUB representerar som är mycket ljudkänsliga.

Socialchefen Marita Wikström har i en tidigare intervju sagt att reglerna är glasklara oavsett om det finns mobiltelefonpolicy eller inte, att mobiltelefoner ska vara avslagna eller i ljudlöst läge på jobbet.

Kommunens IT-chef Rickard Blank skriver till Markus Evensson (S), ordförande för omsorgsnämnden och rådet för funktionshinderfrågor, att den nya IT-strategin med tillhörande policydokument kan ta upp användandet av telefon (både fast och mobil telefoni).

Den gällande IT-strategin är från 2007 och behöver uppdateras, anser Rickard Blank.

– Sådana här strategidokument ska inte ändras ofta. Men mycket har hänt på IT-området sedan 2007 och därför har IT-ledningsgruppen, med folk från förvaltningar och kommunala bolag, en arbetsgrupp som arbetar med det här, säger Rickard Blank och räknar med att ett förslag till ny IT-strategi kommer till hösten.

IT-enheten har fått en del poster strukna i budget 2014.

– Bland många andra fördelar med en IT-strategi kan nämnas att en sådan är ett stöd vid budgetarbetet eftersom den talar om vad som bör göras utan att för den skull låsa sig vid tekniska detaljer, säger Rickard Blank.

Trots att en del återstår anser Rickard Blank att mycket blivit bättre på IT-sidan i kommunen.

– Det har varit mycket av lokala lösningar och väldigt många olika system. Där ser vi en förbättring liksom en allmänt bättre stabilitet än för bara två-tre år sedan, säger Rickard Blank.