Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mobiliseringsmöte inför School's Out: "De första åren var en skolavslutning, nu är det en minifestival"

Förutom arrangörerna är flera myndigheter och organistationer inblandade i den nyktra skolavslutningen School's Out. Under ett möte gick man igenom var, när och hur allt ska ske den 10 juni.

Personal från socialtjänst, polis, kyrkan och fältarbetarna kom till Verkstäderna för ett sedvanligt mobilseringsmöte inför den tionde upplagan av School's Out den 10 juni. Några inbjudna saknades, men ska informeras i efterhand om vad som sades då Marcus Wågström från arrangören BeSmart gick igenom allt från VIP-läktare till vakter.

– Det är viktigt att alla vet vad de ska göra under kvällen, säger Marcus Wågström.

School's Out har svällt sedan starten, konstaterar de inblandade. Om det var en skolavslutning de första åren är det mer fråga om en minifestival nu. Många sluter upp bakom konceptet, som går ut på att skjuta upp alkoholdebuten under en av de kvällar då det brukar ske.

Läs också: Han vill få fler att skippa alkoholförsäljningen – sponsrar för alla som antar utmaningen

I år har lokala företag sponsrat med 340 000 kronor, till det kommer andra bidrag, totalt finns över miljonen bara till själva evenemanget. Arrangören väntar sig upp till 7 000 besökare. Fältaren Mats Pettersson tycker att inte minst ungdomarna har anammat idén och en anda har satt sig.

– Helt klart. Det är bara roligare för varje år att gå på området, säger han.

Läs också: Fler företag än i fjol stoppar alkoholförsäljning under School's out: "Det sänder bra signaler"