Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mobilisering för framtiden

Visst finns det framtidstro i Arbrå. Nu mobiliserar företagarna för att få nya kunder att upptäcka orten.

Här finns allt man behöver, utbrister Karin Wiger och Magnus Lund, två optimistiska företagare som tror på Arbrå och Vallstas framtid.

Sedan räknar de upp skola, affär, bank och doktor - men lägger till brasklappen "än så länge".

Den 8:e januari bildades föreningen Arbrå/Vallsta företagare. Initiativtagare var Magnus Lund, själv innehavare av Aftek Te & Kryddor AB.

– Och den tanken har jag haft länge, innan nedläggningar och varsel.

– Vi vill att folk ska upptäcka att det är roligt att komma hit och handla. Arbrå är en rolig, trevlig och vacker plats. Arbrå dör inte bara för att Sandvik lägger ner.

Men det gäller att vara kreativ. Tänka i nya banor.

– Det finns 211 registrerade företagare i Arbrå, alla inräknade, 203 i Vallsta, säger Karin Wiger, sekreterare i föreningen.

Ett tjugotal företagare och föreningsrepresentanter hade samlats i scoutstugan vid Fornhemmet på måndagskvällen. Helena Näslund från Alliansen Hälsingehambon inledde kvällen med att be deltagarna tänka till kring hambon.

– Kan ni hjälpa oss, kan ni göra något extra så att vi lockar fler till hambon och den här bygden, undrade hon.

En annan idé som diskuterades under kvällen var att slå ihop två traditionella för att inte säga klassiska arrangemang i Arbrå, Hyelekvälen och Barnens Dag.

Kanske återinföra danskvällen som tidigare avrundade Barnens Dag och kanske en marknadsdag?

Två förslag som båda möttes med optimism.

– Säljer jag frukt och grönt i kylen inne är det ingen som bryr sig, men släpar jag ut varorna på backen, då kastar sig folk över dem, förklarade en av mötesdeltagarna och fick många glada och igenkännande skratt.