Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mo-föräldrar ifrågasätter nedläggning

Föräldrarna till elever på Mo skola fick inte de svar som de ville ha på sina frågor om nedläggningen. Förslaget att lägga ner Mo skola tas upp i kommunstyrelsen idag.

- Det jag personligen känner är att om de hade visat att de tagit hänsyn till alla konsekvenser, så hade jag med sorg accepterat en nedläggning. Nu ser vi att det finns frågor som inte är besvarade, säger Malin Westman, ordförande för föräldraföreningen på Mo skola.

Det var fullsatt i matsalen på Mo skola på tisdagskvällen dit företrädare för de politiska partierna bjudits in för att svara på föräldrarnas frågor. Fyra partier i oppositionen framhåller att de vill se andra sparåtgärder än att stänga Mo skola.

Utredningarna kring skolnedläggningarna har pågått under två år och nu är det dags att ta beslut anser Anna-Carin Keisu (S) ordförande för lärande- och kulturnämnden. Socialdemokraterna, Vänstern och Centern väntas stå bakom en nedläggning när ärendet tas upp i kommunstyrelsen idag. Det slutliga beslutet fattas av fullmäktige senare denna månad.

Föräldraföreningen instämmer i att det är utrett vilken besparing det blir av att stänga Mo skola. Men det är inte klarlagt vilka kostnader som uppstår vid en nedläggning.

- Vilka skolor kommer föräldrarna att välja om Mo läggs ner och vad kostar det i skolskjutsar. Vilka utbyggnader behövs för att ta emot våra elever, säger Malin Westman.