Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mix: Inget att skämmas över, Broberg

Den 10 mars 1985 var senaste gången som Broberg spelade en semifinal. Det är nästan 29 år sedan. Och den långa väntan blir ytterligare minst ett år.

Med nedböjda huvuden lämnade Brobergsspelarna Göransson arena.
På resultattavlan lyste 5–2 till Sandviken.
Smärtsamt förstås.
Målvakten Dennis Wasberg beskrev känslorna bäst efteråt:
– Vi hade chansen. Men vi tog den inte riktigt ändå. Just nu är det bara tomhet och det kommer det att vara i många dagar framöver. Vi gör jättemycket bra saker. Jag tror att Sandviken var lite halvskärrade.
För Broberg stod med ena benet i semifinal efter en nästan perfekt taktisk genomförd första halvlek. Defensiven satt precis som den skulle, vilket gjorde att Broberg ofta kunde bryta högt upp i banan och ställa om mot Sandvikens försvar.
Men 2–1-ledningen i halvtid skulle visa sig vara något mål för litet.
Den andra halvleken gick till hemmalaget. Matchbilden förändrades och Sandviken fick bara mer om att säga till. Broberg trycktes allt längre ner i banan och gavs aldrig fick chansen att hämta andan.
Samtidigt var målchanserna lätträknade.
Svenne Olsson gjorde det rätta och tog en timeout när tjugo minuter återstod. Men orken såg ut att vara slut. Och både Jonas Nygren (avstängd) och helt frisk Rolf Larsson hade behövt för att skapa nytt liv i matchen.

Men Broberg har inget att skämmas för.
Broberg ska ändå sträcka sig för en bra genomförd säsong. Det var trots allt ändå en del frågetecken som restes efter försäsongens matcher.
Broberg gav verkligen favorittynga Sandviken en match fram till den sista minuten i den femte och avgörande matchen. Och även om stämningen var låg i omklädningsrummet efteråt visade laget att det finns något att bygga vidare på inför kommande säsonger.
Läget ser bättre ut än på många många år.
De flesta spelare (elva om jag räknat rätt) står redan under kontrakt, utan att jag för den delen har någon koll på eventuella Rysslands- eller hallklausuler.
Den viktigaste uppgiften som Svenne Olsson & Co har framför sig är att få Ilari Moisala att stanna. Den finländska landslagsbacken har under säsongen bara växt och växt i sin nya position som libero.
En jätte på många sätt och vis.
Sedan blir det spännande att följa Hällåsen arenas nästa drag i kampen om en inomhushall för bandyn i Söderhamn.
Den kanske största frågan i modern tid om Brobergs ska lyckas behålla sin ställning som ett av Sveriges åtta bästa bandylag.